Hartelijk welkom op deze site over de Hollandse Herder ruwhaar.

Waarom de ruwharige Hollander, krijg ik vaak te horen……dan is dit mijn antwoord:

Ik wilde graag een hond die gezond was (hadden in een paar jaar tijd 3 Duitse herders verloren door hd en aanverwante zaken) dus op zoek naar een ras dat gezonder was ,en dat net zo graag wilde werken als de duitse herder.

Na een zoektocht  naar het  ras dat het beste bij mij(ons) paste,op de Hollander gekomen, niet een onbekend ras voor me,kende de korthaar al uit mijn jeugd.

Maar de ruwhaar en de langhaar nog niet, na  het ras te hebben gezien bij fokkers ging op dat moment  mijn voorkeur uit naar de ruwhaar: ruwe bolster, blanke pit.

Niet zozeer omdat ik ze zo mooi vond, heb er jaren overgedaan om hem echt mooi te vinden….maar het karakter overwon het, het is een super fijn ras met verschillende werkcapaciteiten.

Ben al jaren aan het trainen voor verschillende disciplines . dit houd in: Gedrag en Gehoorzaamheid, Verkeers Zekere Hond, Uithoudingstest, speuren/zoeken.

De honden willen graag wat voor je doen, als je de training maar afwisselend houdt.
Zomaar een oefening eindeloos herhalen  daar ziet hij geen heil in…..

Ik hoop dat deze site heel veel vragen kan beantwoorden, en wens u veel plezier met het lezen en kijken naar ons fantastisch ras.
Het nest van Famke is voor ons het laatste nest geweest, en er worden hier geen Hollandse Herders Ruwhaar meer geboren met de kennelnaam van Jorita's Home.